Erikoistuvat lääkärit


Lapin sairaanhoitopiiri on sopivan suuri, 1600 työntekijän erikoissairaanhoidon työyhteisö. Lääkäreitä on noin 150. Lapin keskussairaala on Pohjois-Suomen toiseksi suurin sairaala. Potilaina ovat laajan maakunnan mutkattomat ihmiset ja Lappiin tulevat turistit ympäri maailman.

Erikoislääkärikoulutuksen runkokoulutusvaiheen voi suorittaa noin 25 pääerikoisalalla. Koulutussopimuksia tehdään eniten Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan kanssa, mutta erikoistujia on kaikista lääketieteellisistä tiedekunnista.

Sisätautien klinikalla runkokoulutusta voi suorittaa kolme vuotta. Sisätautien eriytyvät koulutussopimukset vaihtelevat aloittain 6-18 kuukautta.  Kardiologiassa on keskimääräistä laajemmat koulutusoikeudet kestäen 18 kuukautta.

Kirurgian klinikalla monipuolisessa runkokoulutuksessa perehdytään 12 kuukautta ortopediaan ja ge-kirurgiaan, joissa meillä on myös keskimääräistä laajemmat koulutusoikeudet. Koulutuksessa palvellaan lisäksi 3 kuukauden jaksoissa  urologialla, thorax- ja verisuonikirurgialla sekä yleis-, plastiikka- ja lastenkirurgialla.

Aikuispsykiatrian erikoistumiskoulutuksen voi suorittaa alusta loppuun Rovaniemellä. Koulutuksesta vastaa oma professori.

Radiologian klinikka tarjoaa monipuolisen erikoistumiskoulutuksen viime vuosina täydellisesti uudistetussa laite- ja ICT-ympäristössä.

Luonnollisesti voit erikoistua myös yleislääketieteeseen tai työterveyshuoltoon.


Lisätietoja

Jukka Mattila johtajaylilääkäri p. (016) 328 2090
Susanna Halonen medisiinisen hoidon
tulosaluejohtaja
p. (016) 328 5001
Katja Hämeenoja operatiivisen hoidon
tulosaluejohtaja
p. (016) 328 4001
Sanna Blanco-Sequeiros psykiatrisen hoidon
tulosaluejohtaja
p. (016) 328 8404
Katri Vuopala sairaanhoidollisten tukipalvelujen tulosaluejohtaja p. (016) 328 4801


Sähköpostitse: etunimi.sukunimi@lshp.fi


Erikoistumisalat
 

Neurologia ja kliininen neurofysiologia
Fysiatria Patologia
Ihotaudit
Keuhkosairaudet Radiologia
Kirurgian koulutus Silmätaudit
Korva-, nenä-, kurkkusairaudet Sisätaudit
Lastentaudit Syöpätaudit
Naistentaudit ja synnytykset