Lapin sairaanhoitopiirin johtaja ehdottaa ”valtakunnan viisaita” selvittämään maakunnan keskussairaaloiden työnjakoa

Julkaistu 6.11.2017 klo 14.00


 

Erikoissairaanhoidon työnjakoa Lapin maakunnan alueella selvittämään tarvitaan ”valtakunnan viisaista” muodostuva arvovaltainen ja puolueeton asiantuntijaryhmä, ehdottaa Lapin sairaanhoitopiirin johtaja Jari Jokela.

- Lapin kahden keskussairaalan työnjakoa on yritetty ratkoa sairaanhoitopiirien välisissä neuvotteluissa, maakuntatason työryhmässä, kuntien välisissä neuvotteluissa ja konsulttityönä. Yhteisymmärrystä ei kuitenkaan ole löytynyt, Jokela toteaa.

Meri-Lapissa on raskasta teollisuutta ja liikennettä ja alueella ollaan huolissaan terveydenhuollon valmiudesta suuronnettomuustilanteissa. Rovaniemellä ja muualla Lapissa ollaan huolissaan siitä, miten valtiolta maakunnalle tuleva raha riittää turvaamaan tarvittavat sosiaali- ja terveyspalvelut koko maakunnan alueella, myös pienissä syrjäisissä kunnissa. Molemmat huolenaiheet ovat sairaanhoitopiirin johtaja Jokelan mielestä aitoja ja perusteltuja.
- Kumpaakaan näistä näkökulmista – Meri-Lapin ja muun Lapin – ei voida pitää vääränä tai perusteettomana, hän arvioi. - Ongelma on, että nämä näkökulmat on vaikea sovittaa yhteen.

- Kun ratkaisua ei ole helposti löydettävissä omin voimin, on järkevää turvautua ulkopuoliseen apuun, sanoo Lapin yhteiskuntatieteilijäpäivässä 3.11.2017 Rovaniemellä puhunut Lapin sairaanhoitopiirin johtaja Jari Jokela.

”Valtakunnan viisaista” muodostuva asiantuntijaryhmä voidaan Jokelan mukaan nimetä joko maakunnan aloitteesta tai mahdollisesti sosiaali- ja terveysministeriön asettamana.

 

Lisätietoja:

sairaanhoitopiirin johtaja Jari Jokela p 040 5323 998