Poropolun päiväkoti suljetaan varotoimenpiteenä – lapset ja työntekijät asetetaan karanteeniin

Julkaistu 13.7.2020 klo 15.15

Rovaniemen kaupungin Poropolun päiväkoti suljetaan koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi ja kaikki päiväkodissa 3.7. ja sen jälkeen olleet henkilöt on asetettu ja asetetaan karanteeniin. Päiväkoti on suljettuna 13.-27.7. Kaikkiin paikalla olleisiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti.

 

Poropolun päiväkodissa todettiin toinen koronavirustartunta 11.7.2020. Tartunta on todettu oireettomalla lapsella. Ensimmäinen tartunta todettiin päiväkodin työntekijällä 8.7. Molemmat tartunnan saaneet ovat olleet päiväkodin tiloissa viimeksi tiistaina 7.7.

 

Karanteenipäätös koskee 30 lasta ja 5 päiväkodin työntekijää, joihin kaikkiin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä kaupungin terveydenhuollon toimesta. Aiemmin karanteeniin asetettiin 35 henkilöä.

 

Ne lomalta palaavat työntekijät ja lapset, jotka eivät ole olleet Poropolun päiväkodissa 3.7. tai sen jälkeen, sijoitetaan muihin kaupungin päiväkoteihin. Loman tai muun poissaolon jälkeen päiväkotiin palaavien hoitopaikkajärjestelyistä tiedotetaan perheitä suoraan päiväkodista. 

 

– Meillä on tärkeä velvollisuus huolehtia sekä kuntalaisten että työntekijöidemme turvallisuudesta, tästä syystä päätimme sulkea Poropolun päiväkodin. Kyseessä on varotoimenpide, perustelee Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio.

 

– Päiväkodissa todettu toinen, uusi tartuntatapaus johti siihen, että olemme esittäneet päiväkodin sulkemista, jotta epidemian mahdollinen laajentuminen voidaan estää. Tartuntaketjun alkupiste on vieläkin epäselvä ja myös oireettomat henkilöt voivat tartuttaa muita. Siksi on tärkeää testata nyt kaikki päiväkodissa 3.7. ja sen jälkeen olleet henkilöt, kertoo Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas

 

Rovaniemen kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä päätti päiväkodin sulkemisesta kokouksessaan 12.7. tartuntalain 58 §:n perusteella.  

 

Lisätietoja:

 

Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio, p. 040 625 6535  

Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas, p. 050 347 2387