Päihdeklinikan potilasopas

Ota mukaan

- henkilökohtaiseen hygieniaan tarvittavat tavarat, kuten hammasharja, parranajokone, kosteusvoiteet yms.
- omat käyttövaatteet sekä ulkoilu- ja liikuntavarusteet

Liinavaatteet ja pyyhkeet on talon puolesta.

Majoitus

Majoitut pääsääntöisesti yhden hengen huoneessa, joka on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön ja erikseen sovitusti hoitoon osallistuvien perheenjäsenten majoitukseen. Tilapäisesti huoneeseen voidaan majoittaa myös toinen asiakas.

Laitoksessa on myös pieni kahden huoneen, keittiön ja WC:n perhehuoneisto.

Päihteet

Päihteiden käyttö ja niiden hallussapito hoidon aikana on kielletty. Päihdeklinikan asiakkaat sitoutuvat alkoholi-, lääke- ja huumetesteihin.

Lääkkeet

Ota mukaasi kaikki käyttämäsi lääkkeet ja hallussasi olevat reseptit. Tämä on välttämätöntä mahdollisen lääkehoitosi suunnittelun ja hoidon toteuttamisen kannalta. Omat lääkkeet luovutetaan hoitojakson ajaksi laitoksen säilytettäväksi.

Lääkehoito toteutetaan pääsääntöisesti hoitopaikan toimesta, joten omien lääkkeiden käyttö on kiellettyä (poikkeuksen tekevät muun muassa astma- ja diabeteslääkkeet).

Kännykkä

Voit ottaa oman puhelimesi mukaan. Vieroitusvaiheessa ja katkaisuhoidossa puhelimet ovat päihdeklinikan säilytyksessä vähintään kolmen ensimmäisen päivän ajan. Potilaiden kännykät ovat hoitajien huoneen kaapissa klo 8.00 - 16.00.

Auto

Auton avaimet jätetään hoitoon tullessa klinikan toimistoon säilytettäväksi. Auton käyttö kuntoutuksen aikana muulloin kuin lomilla on kielletty.

Lomat

Lomat kuuluvat potilaiden kuntoutumisohjelmaan. Alle kahden viikon jaksoihin ei lomia kuulu.

Pidemmissä kuntoutuksissakaan ei ensimmäiseen viikkoon sisällytetä lomapäiviä. Lomat ovat osa kuntoutusta ja toipumisohjelmaa, joten myös niitä koskee päihteettömyys ja lääkehoidon ohjeiden noudattaminen.

Vieraat

Pääsääntöisesti vierailuajat ovat: 
ma - pe klo 17.00 - 19.00 ja
viikonloppuisin la - su klo 12.00 - 19.00.

Pelikoneet

Omia pelikoneita ei voi tuoda klinikalle.

Lemmikkieläimet

Lemmikkieläimiä ei voi tuoda klinikalle allergioiden vuoksi.