Röntgenlausunnot näkyvät nyt myös potilaille Kanta-palvelujen Omakannan kautta

Julkaistu 22.11.2017 klo 10.54


 

Lapin sairaanhoitopiirin alueella käytössä oleva Neagenin RIS eli röntgenjärjestelmän on onnistuneesti liitetty Kanta-arkistoon 14.11.2017 Lapin sairaanhoitopiirin ja 15.11.2017 kuntien osalta.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ko. järjestelmään kirjatut röntgenlausunnot siirtyvät jatkossa Kanta-palveluih ja näkyvät myös potilaille Omakannan kautta.

Omakannassa näkyy liittymisajankohdan jälkeen tuotetut lausunnot. Omakanta-näkymisessä on pääsääntöisesti 30 vuorokauden viive eli lausunnot eivät tule heti kuvien ottamisen jälkeen näkyviin potilaille.  

Tässä vaiheessa itse kuvantamisaineistoa eli esimerkiksi röntgenkuvia ei siirretä Kantaan eivätkä ne sen kautta näy muihin organisaatioihin tai potilaalle itselleen.

 

Lisätietoja:

Jukka Mattila
Johtajaylilääkäri
 Jatta Kivelä
Kanta-projektipäällikkö

 

Omakanta

Kansalaisten käyttöön on tehty Omakanta-palvelu, jonka kautta kaikilla on mahdollisuus katsella omia tietojaan Kansallisessa terveysarkistossa. Omakanta sijaitsee osoitteessa http://www.omakanta.fi.   Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella. Omakanta-palvelua voivat käyttää kaikki täysi-ikäiset, joilla on suomalainen henkilötunnus.

Omakannassa näkyvät esimerkiksi poliklinikkakäynneiltä tallennetut tekstit. Osastohoitojaksolta on nähtävissä hoitojakson väli-ja loppuarviotekstit. Omakannassa ovat nähtävissä myös diagnoosit, toimenpiteet, kriittiset riskitiedot, lääkitystiedot sekä reseptit.