Rovaniemen kaupungin terveyskeskuksen röntgentoiminta Lapin keskussairaalaan

Julkaistu 29.5.2018 klo 9.00

 

Rovaniemen kaupungin röntgentoiminta yhdistetään Lapin keskussairaalan röntgenyksikköön kesäkuun 2018 alussa.  Sairaalakadulla Rovaniemen kaupungin terveyskeskuksen röntgentoiminta lakkaa touko-kesäkuun vaihteessa ja maanantaista 4.kesäkuusta alkaen asiakkaat ohjataan röntgentutkimuksiin Lapin keskussairaalaan. Pulkamontien vuodeosaston potilaiden röntgentoiminta pysyy ennallaan.

Röntgenien yhdistämistä on valmisteltu usean vuoden ajan Lapin sairaanhoitopiirin ja Rovaniemen kaupungin kesken. Röntgenpalvelujen yhdistäminen ja järjestämisvastuun siirtäminen kaupungilta sairaanhoitopiirille tapahtui liikkeenluovutuksella. Yhdistämisen tavoitteena on röntgenpalvelujen sujuvuus sekä laadun varmistaminen asiakastyössä.  Lisäksi tavoitellaan laitteiden ja tilojen tehokasta käyttöä.

Lapin keskussairaalassa Rovaniemen kaupungin terveyskeskuksen potilaiden röntgentutkimuksia tehdään arkisin maanantaista perjantaihin klo 8–16 välillä. Jatkossa on suunnitelmissa myös ilta-aikojen avaaminen.

Ajanvaraukset Lapin keskussairaalan röntgeniin Rovaniemen kaupungin terveyskeskuksen asiakkaille tehdään entiseen tapaan Rovaniemen kaupungin terveysasemilla. Ilman ajanvarausta kaupungin terveyskeskuksen potilaiden röntgenkuvauksia ei suoriteta. Toiminnan muutos ei koske ultraääni- tai muita erikoistutkimuksia.

Kun asiakas saapuu röntgentutkimukseen, tulee hänen ilmoittautua Lapin keskussairaalan pääsisäänkäynnin vieressä olevalla tuloilmoittautumisautomaatilla (2.kerros) ja röntgenissä yksikköautomaatilla (1. kerros).  Ilmoittautua voi Kela- tai ajokortilla.  Keskussairaalassa röntgen sijaitsee 1. kerroksessa, johon on opasteet sairaalan pääaulasta.
 

Keskussairaalan röntgenyksikkö on valmiina vastaanottamaan Rovaniemen terveyskeskuksen asiakkaita
Keskussairaalan röntgenyksikkö on valmiina vastaanottamaan Rovaniemen terveyskeskuksen asiakkaita. Röntgenhoitajat Lilja Hiltunen ja Soili Karjalainen sekä ylilääkäri Juhani Törmänen ja osastonhoitaja Jonne Karanta.