Recovery-toimintaorientaatio mielenterveyspalveluissa -hanke

EU sosrahasto _Vipuvoimaa EULapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymä on mukana valtakunnallisessa Recovery-toimintaorientaatio mielenterveyspalveluissa -hankkeessa, jossa kehitetään toipumisorientaatioon perustuvia ratkaisuja mielenterveyspalveluihin. Hankkeen aikana järjestetään koulutuksia ja kehitetään palveluja yhdessä asiakkaiden ja ammattilaisten kanssa.

Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymässä tavoitteena on ottaa käyttöön recovery-toimintamalli uutena yhteisenä viitekehyksenä potilaiden kohtaamisessa. Lisäksi kehitetään ja laajennetaan työparitoimintaa esim. kuntoutuksessa, sairaanhoitopiirin virtuaalisia palveluja sekä mielenterveyspalveluista tiedottamista.

Lue lisää hankkeen nettisivuilta: https://www.ulapland.fi/FI/Kotisivut/Recovery-toimintaorientaatio-mielenterveyspalveluissa

Hanke on valtakunnallinen kehittämis- ja tutkimushanke, jolle sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt rahoituksen Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -Suomen rakennerahasto-ohjelmasta. Hanke noudattaa sosiaalisen osallisuuden ja köyhyyden torjunnan toimintalinjaa (TL5). Hankkeen toteutusaika on 1.4.2018–31.3.2021.

Hankkeen hallinnoijana toimii Lapin yliopisto. Osatoteuttajia ovat Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Mielenterveyden keskusliitto, FinFami -Mielenterveysomaisten keskusliitto ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

 

Lisätietoja hankkeesta:

Sari Veikanmaa
kehittäjäsosiaalityöntekijä
Lapin sairaanhoitopiiri
sari.veikanmaa@lshp.fi
p. 040 670 1810

Eija Savelius-Koski
kehittäjäsosiaalityöntekijä
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
eija.savelius-koski@poskelappi.fi
p. 040 184 0007

Marjatta Martin
projektipäällikkö
Lapin yliopisto
marjatta.martin@ulapland.fi
p. 040 484 4205