Tiedotus koskien synnytystoimintaa 6.4.2020 alkaen

Julkaistu 6.4.2020 klo 13.18


pdf Tiedotus koskien synnytystoimintaa 6.4.2020 alkaen

Suomen gynekologiyhdistyksen ja kaikkien Suomen synnytyssairaaloiden yhteiseen päätökseen nojaten olemme päätyneet rajoittamaan tukihenkilön läsnäoloa synnytykseen liittyen.

Synnyttäjä voi ottaa synnytyssaliin mukaan yhden terveen tukihenkilön, joka ei ole oleskellut ulkomailla 14 vrk edeltävän ajanjakson aikana, eikä ole altistunut varmennetulle COVID-19-taudille. Tukihenkilölle opastetaan käsien pesu, käsihuuhteen käyttö ja suojautuminen sairaalaan, osastolle ja potilashuoneeseen tullessa ja sieltä poistuttaessa. Synnytyksen aikana tukihenkilö on synnyttäjän kanssa samassa huoneessa synnytyksen ajan. Tukihenkilö ei voi olla mukana synnytyksen käynnistysvaiheessa, leikkaussalissa eikä lapsivuodeosastolla.

Näillä toimilla pyritään varmistamaan potilaiden turvallisuus sekä sairaalamme henkilöstön riittävyys, ja kriittisten toimintojen kuten leikkaussalin ja synnytyssalin toiminta COVID-19-infektioepidemian ajan. Päätös on vaikea, ja se puretaan heti infektiotilanteen niin salliessa.

Pahoittelemme asiasta perheille aiheutuvaa vaivaa ja harmia, mutta elämme ennen näkemättömässä poikkeustilanteessa ja toivomme ymmärrystänne vaikeaan ratkaisuumme.

 

6.4.2020

Eija Lampela
Vs. gynekologian ylilääkäri
Lapin keskussairaala
Naistenklinikka
Sari Kartimo
Vs. osastonhoitaja
Lapin keskussairaala
Naistenklinikka