Kuvataidetta


Taidenäyttelyt Lapin keskussairaalan
Hiljentymisen tilassa

Näyttelytila on avoinna arkipäivisin klo 8.00-16.00.

1.10. - 29.11.2019 Sini-Meri Hedberg – Tuulee
 
Hedberg: Näyttelyjulistekuva


Tuulee -näyttelyssä nähdään maisemallisia akryyli- ja öljyvärein toteutettuja tuuliaiheisia maalauksia. Taiteilija on tarkastellut tuulen luonnetta ja etsinyt sille kuvallisia ilmaisuja.

Tuuli on liikettä, jatkuvaa muutosta ja ajattelen sen olevan myös olemisen vertauskuva. Olen kiinnostunut tuulen n ä k y m ä t t ö m y y d e s t ä;
tuuli itsessään on näkymätön, mutta sen havaitsee liikkuvissa lehdissä, aalloissa, maisemassa, pilvissä. Mietin myös miltä näyttää abstrakti maalaus, jossa näkyy vain tuuli, onko sellainen edes mahdollista?

Väri ja viitteellisesti maalattu horisontti johdattelevat eksistentiaalisten kysymysten äärelle: Miten määritellä ihmisen aika ja oleminen? Mikä on tämä hetki, läsnäolo? Olen kiinnostunut ajan ja tunteiden liittämisestä maisemallisiin elementteihin.

* * *
Sini-Meri Hedberg (s. 1972) on valmistunut kuvataiteilijaksi vuonna 2004 Turun Taideakatemiasta pääaineenaan maalaus. Hedberg tunnetaan usein pastellisävyisistä ja maisemallisista maalauksistaan, joita inspiroivat pohjoinen taivas, abstrakti ekspressionismi ja saksalainen 1800-luvun romanttinen maisemamaalaus.

 

1.8. – 27.9.2019 Essi Korva – Kerrokset meissä 
 
Essi Korvan näyttelyteksti


Lappilainen kuvanveistäjä Essi Korva asuu ja työskentelee Kolarissa. Teoksissaan hän käsittelee usein subjektiivisia tunteita ja kokemuksia maailmasta. Veistokset ovat hänelle materialisoituneita tunteita. Tunteiden muotokuvia.

Hiljentymisen tilan näyttelyn teokset kuvaavat kerroksia. Kerroksia, jotka muodostuvat pintaan, mutta pinnan alle. Sieluun. Ajan myötä nuo kerrokset muuttuvat. Kasvaessaan ja kuihtuessaan. Seuraava kerros on aina erilainen ja sävyiltään uusi, vaikka vanha pinta on edelleen mukana ja värittää kokemaamme. Ihanat ja kamalat kerrokset kulkevat mukanamme ja tekevät meistä sen mitä olemme. Vaikka eletty elämä on aina läsnä, uudet kerrokset muuntavat sävyjä kulloiseenkin hetkeen. 

"Haluan teosteni auttavan pohtimaan näitä kerroksia, miten ne ovat muotoutuneet ja muovautuvat edelleen. Haluan myös nähdä seuraavan kerroksen. Oli se mitä hyvänsä."

Essi Korvan teosten materiaalit valikoituvat teosten ehdoilla ja mitä vain voi päätyä materiaaliksi. Lopputulosta merkityksellisempi hänelle on työskentelyprosessi, jonka hän haluaa kokea yhä uudelleen.

Taiteilija on osallistunut useisiin ympäristötaidetapahtumiin ja kansainvälisiin taideprojekteihin. 

Taiteilijan yhteystiedot: essi.korva@gmail.com
www.essikorva.com

 

 * * * * * * * * * * * * * * * * * *

OKULAARIT  Patologian neuvotteluhuoneessa

Teos OKULAARIT on ns. diptyykki eli muodostuu kahdesta osasta. Katsoja voi löytää siitä viitteitä mikromaailmaan ja maailmankaikkeuteenkin.

Teoksen tavoitteena tuoda väriä patologian yksikön kokoushuoneeseen.  Henkilökunta osallistui innolla teoksen osien huovutukseen ja ovat tyytyväisiä lopputulokseen.

Teoksen toteuttaja tekstiilitaitelija Tanja Martin leikkaisi huovutuspalaset ympyrän muotoon ja rytmitti niistä kokonaisen taidetekstiiliteoksen.

okulaarit1
OKULAARIT_2


* * * * * * *


ARCTIC WATERS-seinämaalaus

Kuvataitelija Paula Suomisen tavoitteena on ollut maalata seinämaalaukseen pohjoisen vuodenaikojen iloa ja lumoa päivystyksessä asioiville. Seinämaalaus sijaitsee Lapin keskussairaalan päivystyksen vieressä ulkoseinällä sisääntulon betonikaaressa ja on kooltaan 22 metriä pitkä ja 2,6 metriä korkea.

Lue lisää: Mittava ARCTIC WATERS-seinämaalaus keskussairaalan ulkoseinällä

arctic waters_muraali_1


* * * *