Talvilomakauteen ajoittuva influenssakausi aiheuttaa vaikeuksia Lapin keskussairaalan leikkausosaston toiminnassa

Julkaistu 2.3.2018 klo 12.06

Talvilomakauteen ajoittuva influenssakausi aiheuttaa vaikeuksia Lapin keskussairaalan leikkausosaston toiminnassa. Osaavaa henkilökuntaa ei ole riittävästi sijaistamaan sairastuneita ammattilaisia.

Leikkausosastolla kuten sairaalassa muutenkin on poissaoloja paikattu ylitöillä ja työvuoronvaihdoilla. Henkilöstön venymisen varaan ei toimintaa kuitenkaan voida loputtomiin perustaa. Ulkopuolisia sijaisia on vaikeasti saatavilla, mutta mm. vuokratyövoiman käyttöä selvitetään.

Päivystysleikkaustoiminnan turvaamiseksi joudutaan valitettavasti jonkun verran jo sovittuja ei-kiireellisiä leikkauksia siirtämään. Keskussairaala on erittäin pahoillaan suunniteltujen leikkausten siirroista.

Päivystysleikkausten lisäksi kiireellistä leikkausta edellyttävät sairaudet hoidetaan, eikä esim. syöpäleikkauksia siirretä myöhempään ajankohtaan tai muualla hoidettavaksi.

Normaaliin toimintaan palataan mahdollisimman nopeasti. Muualla Lapin keskussairaalassa toiminta jatkuu influenssakaudesta huolimatta ilman erityisjärjestelyjä.

 

Lisätietoja

johtajaylilääkäri Jukka Mattila p. 050 572 6277

operatiivisen hoidon tulosalueen johtajan Katja Hämeenoja p. 040 586 8213

anestesiaylilääkäri Sami Mäenpää p. 040 660 1766

operatiivisen hoidon tulosalueen ylihoitaja Liisa Manner-Raappana p. 040 835 3941