Terveydenhuollon varmennekortti - Rekisteröintipiste

 

Rekisteröinti ja varmennekortin tilaus/uusiminen

Terveydenhuollon ammattikortti mahdollistaa ammattihenkilön tunnistautumisen sähköiseen potilas- tai apteekkitietojärjestelmään, jotta hän voi kirjata arkistoon lähteviä potilastietoja tai laatia/toimittaa sähköisiä lääkemääräyksiä, mikäli hänellä on siihen oikeudet. Henkilöstökortilla kirjautuvat ne terveydenhuollossa toimivat työntekijät, jotka eivät ole Valviran rekisterissä, mutta käsittelevät sähköisessä muodossa olevia potilastietoja.

Varmenteen uusiminen tulee käynnistää viimeistään kaksi (2) kuukautta ennen varmenteen viimeistä voimassaolopäivää.

Lapin keskussairaalan rekisteröintipisteen ajanvarauspalvelu

Lapin hyvinvointialueella otetaan käyttöön uusi ajanvarauspalvelu, jonka kautta voit varata asiointiajan Lapin keskussairaalan rekisteröintipisteeseen.

Ajanvarauspalvelun ja tarkemmat ohjeet löydät osoitteesta https://vrk.ajapa.fi/th/ (valitse alasvetovalikosta Rovaniemi).

Asiointi on tehtävä rekisteröintipisteessä henkilökohtaisesti ja mukana on oltava poliisin myöntämä voimassa oleva henkilökortti tai passi.

Lapin keskussairaalan rekisteröintipisteen kautta tilattavat kortit ovat kuvattomia, joten valokuvaa ei tarvitse kortin hakemisen yhteydessä toimittaa.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöt voivat uusia ammattikortin voimassa olevalla ammattikortilla myös sähköisen palvelun kautta, osoitteessa https://haevarmenne.vrk.fi

Muissa Lapin hyvinvointialueen rekisteröintipisteissä ei ajanvarauspalvelu ole vielä käytössä.

Tarja Jokelainen
toimistosihteeri
tarja.jokelainen@lapha.fi
p. 016 328 2902


Varakortti

Varakortti on tilapäiskäyttöön tarkoitettu korttiratkaisu. Tällaisia tilanteita syntyy esimerkiksi, kun tilattu varmennekortti ei ole vielä saapunut, kortti on jäänyt kotiin, hävinnyt tai vioittunut.

Tilapäisvarmenteet ladataan rekisteröintipisteessä, jonne ne tulee myös palauttaa. Varakortin hakijan tulee tunnistautua kuten varsinaista varmennekorttiakin haettaessa.