ITU-Pata porisee Lapin keskussairaalassa

Julkaistu 8.9.2016 klo 13.11

 

Lapin sairaanhoitopiirissä on meneillään ITU 2022-hanke, jossa valmistellaan sairaalan toiminnanmuutosta ja sen pohjalta uudisrakentamista. Toiminnanmuutoksen kehittämisen kohteena ovat muun muassa päivystys, vastaanotot, sairaansijat, potilashotelli ja kotisairaala.

Tulevaisuuden sairaalan palveluiden kuvaus edellyttää monenlaisen asiantuntemuksen yhdistämistä. Mukaan tarvitaan alueen sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, johtoa, päättäjiä, asukkaita, kehittäjiä ja kumppanuusorganisaatoita. Yhteistyötä tehdään myös alueen muiden kehittämis- ja suunnitteluprojektien kanssa. Tärkeässä asemassa ovat sairaalan käyttäjät: asiakkaat ja potilaat, joita toivotaan erityisesti mukaan ja vaikuttamaan palvelujen tarjontaan.

Syksyn aikana hankkeessa laaditaan tulevaisuuden sairaanhoidon ja kuntoutuksen ITU 2022-palvelumallia, joka tulee sairaanhoitopiirin yhtymävaltuuston käsittelyyn marraskuun lopussa

Jotta palvelumallia laadittaessa huomioitaisiin mahdollisimman paljon ja laajasti erilaisia näkemyksiä, hanke järjestää syys-lokakuun aikana torstaisin kaikille avoimia ITU-Pata porisee -tilaisuuksia. Tilaisuudet ovat luonteeltaan Pop-up henkisiä, jolloin niissä voi käydä pistäytymässä ja kertomassa mielipiteitään tulevaisuuden sairaalan palveluista ja toiminnasta. Tilaisuudessa voi käydä antamassa kommentteja ja palautetta milloin itselle parhaiten sopii tuon kahden tunnin aikana.

ITU-Pata tilaisuuksissa saatua palautetta ja näkemyksiä hyödynnetään pitkin syksyä palvelumallin kehittämisprosessissa. Palvelumalliversio kehittyy ja täydentyy viikoittain, joten palautetta voi käydä antamassa useammankin kerran pitkin syksyä.

Nyt on aika vaikuttaa siihen, millaisia palveluja tarjotaan tulevaisuuden  sairaalassa ITU 2022.

ITU-Pata porisee torstaisin klo 12.00–14.00 seuraavasti:

syyskuussa: 1.9. 8.9. 15.9. 22.9. 29.9.
lokakuussa: 6.10. 13.10. 20.10. 27.10.

Paikka: Keskussairaalan ITULA-tila osoitteessa: Porokatu 32, käynti silmätautien poliklinikan ovesta,keskussairaalan viereinen rakennus, ILKK:n ent. tila.

Pistäydy Sinäkin porisemassa ITU-Padan tilaisuuksissa! Kahvitarjoilu

Jos et pääse porisemaan paikan päälle torstaisin, voit antaa palautetta palvelumalliin palutelomakkeella tai suoraan sähköpostitse projektihenkilöstölle: miia.palo@lshp.fi ja leila.mansikka@lshp.fi.

ITU 2022 -hankkeen työntekijät toivottavat sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan valmistelemaan tulevaisuuden sairaalan palveluja. Sinun mielipiteesi on meille tärkeä.

ITU-Pata porisee

Kuvassa vasemmalta oikealle: projektikoordinaattori Hanna Ylipaavalniemi, projektijohtaja Miia Palo ja projektisihteeri Leila Mansikka.