Lapin keskussairaala saa oranssin valaistuksen Maailman potilasturvallisuuspäivänä 17.syyskuuta

Julkaistu 14.9.2021 klo 11.56

 

Maailman potilastruvallisuuspäivä 17.9.2021

 

Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut syyskuun 17. päivän Maailman potilasturvallisuuden päiväksi.

Päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta potilasturvallisuudesta ja tämän vuoden teemana on äidin ja vastasyntyneen turvallisuus. 

Kansainvälisen potilasturvallisuuspäivän teemavärinä on oranssi, joka Suomessa symboloi asiakas- ja potilasturvallisuuden keskeistä roolia yhdenvertaisten sosiaali- ja terveyspalveluiden saavuttamiseksi. 

Lapin sairaanhoitopiiri osallistuu päivään heijastamalla oranssin valaistuksen keskussairaalan seiniin perjantaiaamusta iltaan.

Vuoden teemaan liittyen päivä on erityinen Lapin keskussairaalan naistenklinikalla. Klinikka koristellaan oranssiin väriin ja perjantaina syntyvät vauvat saavat Neuvokkaan lahjoittamat oranssit pipot ja tumput.

Naistenklinikan instgramissa esitellään äitiyspoliklinikan alaista halso-poliklinikan toimintaa.  Poliklinikalla hoidetaan ja tuetaan odottavia ja synnyttäneitä, joilla on huumeisiin, alkoholiin, lääkkeisiin tai sosiaalisiin ongelmiin liittyviä haasteita.

Lapin keskussairaalan naistenklinikan sosiaalisen median tilit löytyvät osoitteella: Instagram: lks_naistenklinikka  ja Facebook: LKS Naistenklinikka

Potilasturvallisuuspäivänä naistenklinikan henkilökunta osallistuu työtilanteen salliessa iltapäivällä klo 12-15 pidettävään verkkoseminaariin eli webinaariin "Onko lottovoitto synnyttää Suomessa?"Webinaari on avoin kaikille ja siihen tulee kuitenkin ilmoittautua. Seminaarissa käsitellään mm. turvallista synnytystä ja perheen tukemista sekä päihdeongelmaisten odottavien haasteita.
Katso ohjelma: Onko lottovoitto synnyttää Suomessa / Webinaari 17.9. 

Sosiaali- ja terveysministeriö vastaa Maailman potilasturvallisuuden päivän toteutuksesta Suomessa ja on antanut sen koordinointitehtävän Potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskukselle. Päivää vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 2019.  Viime vuonna kehittämiskeskukselle ilmoitettiin oranssilla valaistuja kohteita - kuten sairaaloita, kaupungintaloja sekä erilaisia maamerkkejä - kaikkiaan 17 eri kaupungista Suomessa

Lisätietoja:    

Sanna-Leena Välikangas
Vastaava suunnittelija
Lapin sairaanhoitopiiri / kehittäminen
p. 040 829 1135
sanna-leena.valikangas@lshp.fi 

Sari Kartimo
Kätilö, vs. osastonhoitaja
Lapin keskussairaala / Naistenklinikka
P. 040 483 4226
sari.kartimo@lshp.fi