Lapin sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmän tilannekatsaus 26.maaliskuuta

Julkaistu 29.3.2021 klo 8.53

 

Koronakoordinaatioryhmän mukaan tartuntatilanne sairaanhoitopiirin alueella on rauhoittunut edellisviikoista. Tällä viikolla perjantaiaamuun mennessä on todettu 7 uutta koronavirustartuntaa, kun viime viikolla oli yhteensä 29 uutta tartuntatapausta. 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen raportoinnissa tartunnan ilmaantuvuusluku sairaanhoitopiirin alueella on kahden viimeisen viikon osalta 33.3 / 100 000 asukasta.   Alueella testausaktivisuus on edelleen korkea ja kaikista testatuista positiivisten eli tartunnan saaneiden osuus on alle prosentin. 

Lapin sairaanhoitopiirin alue on vielä taudin kiihtymisvaiheessa.  Tartuntojen vähentäminen antaa viitteitä, että perustaso olisi saavutettavissa lähitulevaisuudessa, jos kehitys jatkuu samansuuntaisena. 

Pääsiäisajan vilkas matkailu taudin korkean ilmaantuvuusalueilta Lappiin voi aiheuttaa tartuntapaineen lisääntymistä. Hiihtolomaviikoilla matkailijoiden vastuullinen toiminta ei johtanut tartuntojen merkittävään lisääntymiseen.  

Toivottavaa on, että myös pääsiäisenä matkailijat ja paikalliset asukkaat toimivat edelleen vastuullisesti ja koronaturvallisesti, jolloin epidemia voidaan pitää hallinnassa. 

Koronakoordinaatioryhmä ei tehnyt muutoksia aiempiin antamiin suosituksiin ja ohjeistuksiin. Annetut ohjeet ovat voimassa 11.huhtikuuta asti.  


Lapin sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä toivottaa aurinkoista ja turvallista pääsiäisistä ulkoilun merkeissä. 

Lapin alueen ajankohtaiset suositukset ja rajoitukset on tuttuun tapaan löydettävissä www.koronaturvallinenlappi.fi-sivuilta.

 

Lisätietoja

Jukka Mattila  
johtajaylilääkäri      
p.  050 572 6277   
Markku Broas
infektioylilääkäri
p. 050 347 2387