Mitä tehdä, kun flunssa iskee – voit aloittaa Omaolon oirearviolla

Julkaistu 31.10.2022 klo 8.50

 

Omaolon yksi keskeinen palvelu on erilaiset oirearviot. Oirearvion tekemällä saat luotettavia, tutkittuun tietoon ja lääketieteelliseen asiantuntemukseen perustuvia suosituksia sekä ohjauksia tarpeenmukaisesta hoidosta omien vastaustesi pohjalta.

Omaolo -palvelun tietoiskun kuva.

 

Omaan tilanteeseen sopivia hoito-ohjeita saat täyttämällä oirearvion suoraan Omaolo.fi-sivustolta.

Flunssaisena voit valita oireisiisi parhaiten sopivan arvion:

  • Hengitystietulehdus
  • Koronavirustaudin oirearvio
  • Korvan kipu tai lukkoisuus
  • Kurkkukipu tai nieluoire
  • Päänsärky
  • Silmän rähmiminen, vetistys tai punoitus
  • Yleinen oirekysely
  • Yskä 


Kysely tuottaa vastausten pohjalta yksilöllisen, hoidon kiireellisyyden suositukseen pohjautuvan kansallisen toimintaohjeen riippumatta siitä, onko palvelu asuinkunnassasi käytössä.

Saat paikallisen toimintaohjeen kuntavalinnan pohjalta. Ohje voi sisältää kehotuksen olla yhteydessä terveyspalveluihin tai mahdollisuuden lähettää täytetyt tiedot oman kunnan terveydenhuollon ammattilaiselle. Ammattilaiset ovat yhteydessä asukkaisiin oirekuvauksen pohjalta määräytyneen kiireellisyyden puitteissa.

Oirearviot sisältävät päättelyä ja niitä kehitetään hoitosuositusten ja –ohjeiden sekä palautteiden pohjalta. Suositukset perustuvat kansallisiin hoitosuosituksiin, kuten Käypä hoito -suosituksiin. 

Omaolon oirearviot ovat CE-merkinnän saanut lääkinnällinen laite. Lääkinnällinen laite voi olla fyysisen laitteen lisäksi myös digitaalinen sovellus tai ohjelmisto. Merkintä varmistaa, että tuote täyttää tietyt lainsäädännölliset vaatimukset turvallisuudesta, terveydestä, ympäristönsuojelusta ja kuluttajansuojasta.

Omaolon oirearviot löydät täältä Omaolo-palvelujen verkkosivuilta:  www.omaolo.fi palvelut oirearviot
 

Lisätietoja

Anne Kellokumpu
Projektipäällikkö
Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Tieke
Anne.Kellokumpu@lshp.fi
040 655 4973