Potilasjärjestöt

 

Potilasjärjestöt

Sairauden yllättäessä mielessä on monenlaisia kysymyksiä. Huolta saattaa aiheuttaa oma toipuminen, läheisen jaksaminen tai taloudellinen selviäminen. Kaikkiin kysymyksiin ei ammattilaisilla ole vastausta vaan apu saattaa löytyä saman kokeneelta vertaiselta. Potilasjärjestöt tarjoavat vertaistuen lisäksi myös neuvontapalveluja, koulutusta ja virkistystä.


Järjestötietovakka

Lapin keskussairaalan aulassa, naulakkojen läheisyydessä toimiva Järjestötietovakka tarjoaa tietoa ja neuvontaa sosiaali- ja terveysalan järjestöjen toiminnasta ja vertaistuesta, ja siten täydentää sairaalan tarjoamaa potilasneuvontaa.

Järjestötietovakka on Lapin sairaanhoitopiirin, Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistyksen, järjestöjen ja oppilaitosten yhteistyössä suunnittelema neuvontapiste, josta saa tietoa ja neuvontaa joko henkilökohtaisesti yhdistysten päivystysaikoina tai esitteiden kautta ja netissä lappilaiset.fi -sivuston välityksellä.

Järjestömessut järjestetään vuosittain syksyllä keskussairaalan aulassa. Messut ovat osa keskussairaalan aulassa toimivan Järjestötietovakka -infopisteen toimintaa. Messut tarjoavat tietoa sosiaali- ja terveysalan järjestöjen tarjoamasta toiminnasta ja tuesta, sekä vapaaehtoistoiminnasta. Järjestömessuille ovat tervetulleita vierailemaan potilaat, heidän läheisensä, sairaalan henkilökunta, muut sairaalan kävijät sekä kaikki järjestöjen toiminnasta kiinnostuneet.

Linkki: Järjestötietovakka