Kirurgiseen toimenpiteeseen valmistautuminen Toimenpidepoliklinikalla

 

Tulostettava versio: pdfKirurgiseen toimenpiteeseen valmistautuminen


Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa. Toimenpiteen jälkeen pääsette kotiin.

Toimenpideaamuna saatte syödä ja juoda sekä ottaa säännölliset lääkkeenne normaalisti. Jos käytössänne on verenohennuslääke, joka pitää tauottaa ennen toimenpidettä, siitä on ohjeet ajanvarauskirjeessä. Luontaistuotteet, omegat ja kalanmaksaöljyt tulee tauottaa 2-3 viikkoa ennen toimenpidettä.

Jos toimenpide kohdistuu kasvojen alueelle, tulkaa toimenpiteeseen kasvot puhtaina ilman meikkiä.

Toimenpide täytyy siirtää flunssan tai kuumeen vuoksi tai jos toimenpidealueen iholla on ongelmia (ihottumaa, näppyjä, raapimia yms.). Ilmoittakaa tällaisesta ajoissa poliklinikallemme.

Ennen toimenpidettä

Kertokaa ennen toimenpidettä teitä hoitavalle lääkärille ja sairaanhoitajalle kaikki yleistä terveydentilaanne koskevat seikat (sairaudet, lääkkeiden käyttö, yliherkkyydet, mahdollinen raskaus, kehossa mahdollisesti olevat metallit/proteesit ja tahdistimet jne.), sillä ne voivat vaikuttaa toimenpiteen suorittamiseen.

Toimenpiteen jälkeen

Toimenpiteen jälkeen haava peitetään haavataitoksella. Varatkaa kotiinne jo etukäteen apteekista pieni määrä haavataitoksia / sidetarpeita.

Tarkemmat haavanhoito-ohjeet, mahdollisen sairauslomatodistuksen ja reseptin saatte toimenpiteen jälkeen teitä hoitaneelta henkilökunnalta.

Haava-alueella voi esiintyä toimenpiteen jälkeistä kipua, turvotusta ja mustelmaa. Kipua hoidetaan reseptivapailla kipulääkkeillä, joten varatkaa kotiin teille sopivaa tulehduskipulääkettä, kuten esim. Burana tai Panadol.

 

5.3.2020 A-L.H