Mielitiimi

Mielitiimi tuottaa aikuisväestölle nopean palvelun ja matalan kynnyksen mielenterveyspalveluja. Mielitiimin hoidon aikana hoitovastuu säilyy terveyskeskuslääkärillä.

Palvelu voi olla lyhytterapeuttisella, ratkaisukeskeisellä otteella annettavaa apua ja/tai palveluohjausta ja -neuvontaa. Mielitiimi toimii käynti kerrallaan-menetelmän mukaisesti ja tapaamiset toteutuvat joko Mielitiimin tiloissa, asiakkaan kotona tai esimerkiksi muun viranomaisverkoston tiloissa.

Ajanvaraus Mielitiimiin tehdään soittamalla Miepätriagen ajanvaraus- ja neuvontapuhelimeen, josta saa myös palveluohjausta ja -neuvontaa.

Mielitiimi tuottaa palveluja Rovaniemen perhepalvelukeskuksen pikkulapsiperheille, joihin kuuluu vähintään yksi alle 2-vuotias lapsi. Tähän asiakkuudet ohjautuvat pääsääntöisesti neuvoloiden kautta.

Sähköisten reseptien uusinnat https://www.kanta.fi/omakanta tai omasta terveyskeskuksesta.

Lääkärin lähetteet pyydetään postittamaan osoitteeseen:
Lapin sairaanhoitopiiri / Akuuttitiimi
PL 8041
96101 Rovaniemi

Psykiatrian konsultaatiot sähköisesti ELLÄH-lähetteenä.

Nuorten Mielitiimi

Nuorten mielitiimi tarjoaa mielenterveyspalveluja 15–17-vuotiaille. Tarjoamme 1-5 hoitajan tapaamista painottuen neuvonta-, kriisi- ja arviointityöhön.  Tarvittaessa ohjaamme jatkohoitoon. Lääkärin arvio tehdään tarpeen mukaisesti terveysaseman tai opiskelijoilla opiskelijaterveydenhuollon kautta.   Teemme myös yhteistyötä nuoren arjen muiden toimijoiden ja perheen kanssa.

Vastaanotolle tullaan edelleen  terveydenhoitajan tai lääkärin lähetteellä.